• June 17, 2024

AUTO LEASEN OF AUTOLENING AFSLUITEN?

Volledig vrije autokeuze
Misschien nog wel een veel groter voordeel: de autokeuze is volledig vrij! Of je nu een gloednieuwe compacte hatchback, jong gebruikte middenklasser of juist je klassieke droomauto hebt gevonden: je kunt er altijd wel een autolening voor afsluiten. Voor alle prijsklassen is wat mogelijk. Sterker nog, je hoeft niet eens per se voor een auto te kiezen. Een autolening is ook te gebruiken voor een motorfiets, camper, caravan of ander voertuig. Kom daar maar eens om bij een leasemaatschappij.

Er zitten echter ook nadelen aan leasen. Zo is het niet altijd voordeliger dan in één keer kopen, want leasemaatschappijen willen ook wat verdienen. Misschien nog wel belangrijker is dat je autokeuze niet altijd even vrij is. Bij veruit de meeste leasemaatschappijen ben je beperkt tot gloednieuwe auto’s. Daar moet maar net tussen zitten waar je naar op zoek bent. Bovendien is een gloednieuwe auto eigenlijk onnodig duur ten opzichte van een jong gebruikte occasion.

Kies zelf je looptijd en maandbedrag
Er is nog een groot voordeel bij het afsluiten van een autolening*. Waar veel leasemaatschappijen vaste looptijden en tarieven hanteren, biedt een autolening ook op dat gebied veel meer keuzevrijheid. Je kunt je auto binnen een jaar afbetalen, maar het bijvoorbeeld ook over vier jaar verspreiden. Op die manier bepaal je dus zelf wat het maandbedrag wordt. Zo vallen ineens veel meer auto’s binnen je budget! Verandert je situatie of bedenk je je gewoon? Dan zijn looptijd en bedrag in principe ook gewoon tussentijds aan te passen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *